Sarı Kantaron

Bu Blogda Ara

28 Aralık 2009 Pazartesi

Bizden Kantaron Yağı Hakkında

Merhabalar;
Blog içersinde sitelerden ve forumlardan alıntı olan kantaron ile hakkındaki bazı yazıları eklemek istedim. Sadece kendim kullandım ve faydaları bunlar dememek için bu tip araştırma ile bazı kişilerin yorumlarını ve araştırmalarını da böylelikle size sunmuş oldum.

2004 senesi itibari ile kendi aramizde zeytin ve zeytin yağı elde etmeye başladık. Eğe üniversitesi ve zirai de görev yapan bir kaç hocamızla görüşmelerimizle bitkiler hakında tedavinin nasıl olduğunu öğrenirken elde ettiğimiz zeytin yağı ile kantaron karışımınıda öğrendik.

Öncelikle denemelere başlayaral Bu mücize hakkında uğraşan kişilerle görüştük. Nasıl yapılır ve nelere dikkat edilmedi diye. Yaz aylarının belirli günlerinde gökdeki aya dikkat ederek. Yol kenarlarından veya şehirden gelen zehirlere maruz kalmamış. Toz pislik vs olmamış şekilde ürettiğimiz temiz doğadan topladığımız kanteron otlarının ki yine onların toplanma zamanı vardır. Bu şekilde cam kavanozlarda 40 gün 40 gece direk güneş ışıklarını alacak konumda kavanozlarımızı beklettik. Sonunda elde ettiğimiz kırmızı bir yağ oluyor.
Bu elde edilen yağ sürecinde herhangi bir ek tıbbi veya kimyevi malzeme kesinlikle kullanılmaması gerekmektedir. Sonradan hazırlanmış yağa artması veya fazlalaşması için kesinlikle ek olarak yağ eklenilmemesi bununla birlikte kullanılan yağın zeytin yağının olması ve asit derecesinin dengeliyici olması. Asla zeytin yağının 2 seneyi ve üstünde imal edilmiş olmaması gerekmektedir.
Aktarcılarda satılan kantarn yağından bir aralar bende aldım. Fakat aldığımız yağın bir özelliği olduğunu burda üzülerek belirtmekteyim ki neredeyse yoktu. Ben 2 yerden aldım ve 2 kantarondan da memnun kalmadım. Bu şuda demek değildir. Aktarcılarda satılan kantaron yağı iyi değil, ticari amaçlı olduğu için yapıp aşamasında neler yapılmış bunu bilmediğimden ve içine ek madde konulup konulmadığını bilmediğimden o aldıklarım hakkında yorum yapamam. Fakat şunu belirtmekte fayda var ki; Almış olduğunu kantaron yağı normal bir cilde sürdüğünüzde çok kısa sürede yağ etkisi gidip kuruyorsa kantaron yağı özelliği yoktur.

Lütfen bunlara dikkat ederek tedarik ediniz ve aldığınız kantaronları en fazla 2 sene muhafaza ediniz. Kullanmaya başladıkça faydasını göreceksiniz ve kesinlikle bırakamayacağın bir ilaç, bir melhem, bir içecek türü olacaktır. İçmek konusu biraz ağır olduğundan meyve suları ile karıştırıp içmekde kesinlikle fayda vardır.

Kendi üretimiz olan yağımız malesef sınırlı litrelerde üretmekteyiz. 2009 senesinin yaz ayında yapmış olduğumuz kantaron yağımız neredeyse bitmek üzeredir. O nedenle ihtiyaç sahiplerinin lütfen keyif için elime süreyim cildim düzelsin yada alayım kenarda bulunsun diye lütfen istemeyiniz.
Ancak 2010 için yapacağımızdan sipariş vererek ayırabilirsiniz.

Lütfen ciddi sorunları kişiler bizlere yazsın Allahın rahmeti için sizlere bunları ulaştıralım. Rabbim kimseye dert verip derman aratmaması dileğiyle Allahın rahmeti berekeri üzerinize olsun.
Hüseyin Ağaçkıran.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder